Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skuldsatt tjuv försatte sig i ny knipa

Den 21-åriga Virsbobon hade fått stryk för att han inte betalat en skuld. Då försökte han stjäla datorer på Media Markt.

Annons

Sedan slutet av oktober sitter den 21-årige Virsbobon häktad misstänkt för stöld på Media Markt. Han stal elektronik till ett värde av drygt 14 300 kronor.

Det var en uppmärksam väktare som fattade misstankar när han såg tre män bete sig konstigt i butiken. Bland annat så undersökte de en nödutgång.

Männen gick sedan till mobilavdelningen där de ville köpa en telefon som de skulle betala i kassorna.

21-åringen och en av de andra männen ställde sig i en kö. Plötsligt tar 21-åringen korgen där han lägger ner mobiltelefonen och går in i butiken. Han stoppar ner två bärbara datorer i korgen samt ett par dyra hörlurar. Han fortsätter mot nöd-utgången som han öppnar.

Väktaren som övervakade mannen från vaktlokalen springer ut för att för-söka förhindra mannen att ta sig ut ur lokalen.

21-åringen lyckas dock ta sig ut genom nödutgången och springer upp i en skogsbacke. Väktaren och en av de anställda i butiken följer efter honom. Ytterligare en väktare skyndar till hjälp.

21-åringen slänger det stulna godset och försöker gömma sig. Men den butiksanställde upptäcker honom bakom en sten. De två väktarna tar fast 21-åringen och förser honom med hand-bojor i väntan på att polis ska komma till platsen.

21-åringen erkänner i förhör att han stulit sakerna och orsaken var att han behövde pengarna till en skuld som han måste betala. Han hade dagen innan fått stryk av fordringsägarna för att han inte betalt.

Annons