Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart invigs en ny väg i brandområdet

På söndag invigs en ny väg som kommer gå genom det branddrabbade området i Virsbotrakterna, där även ett naturreservat kommer att upprättas.

Annons
Vägen börjar vid Gammelby och går genom skogen till Hörnsjöfors. Den nya vägen gör att naturreservatet kommer att bli väldigt lättillgängligt för allmänheten.

Det var över ett år sedan skogsbranden härjade i Västmanlands skogar. I närheten av Virsbo, där det brann, finner man snart ett naturreservat. För att göra området mer lättillgängligt för allmänheten rustar länsstyreslen upp en gammal skogsväg, som kommer att gå genom skogen, mellan Gammelby och Hörnsjöfors.

Vägen som tidigare har varit en smal skogsväg kommer nu att klara av både bil- och busstrafik. Längsvägen kommer det även att finnas nya mötesplatser och parkeringar.

– Naturreservatet kommer att bli ett av de största i Sverige och med den nya vägen blir det väldigt enkelt för allmänheten att ta del av området, säger Erik Andersson, naturvårdshandläggare på länstyrelsen.

Allmänheten bjuds in till området nu på söndag mellan klockan 10 och 14 på Grävlingsbergets informationsplats. Länsstyrelsen finns på plats och svarar på frågor och man kommer också att kunna grilla korv.

Under söndagen kommer även bland annat personal från Surahammars kommun att finnas på plats. De kommer att bjuda på fika och dela ut termosmuggar och sittunderlag till besökarna.

Annons