Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart sluthuttrat – värmen är på väg

Mars månad och snön börjar sakta men säkert tina bort. Våren är på intåg och värmen med den. Redan på söndag får vi ett smakprov av våren när temperaturen stiger till runt tio plusgrader i norra länsdelen.

Annons
På söndag och måndag väntas det bli den varmaste dagen hittills i år. Foreca utlovar mellan tio till 13 grader plus i norra länet. Ankorna vid slussen passade på att njuta av sol och bad vid slussarna i Västanfors redan i dag.

På lördag drar varmare luft in och temperaturen kommer ligga kring fem plusgrader. Men solen håller sig gömd till söndag.

– Lördagen ser ut att bli betydligt varmare än tidigare i år, men det blir mulet, säger Per Holmberg, meteorolog på Forceca.

Däremot väntas söndagen bli den absolut varmaste dagen för i år med uppemot 10 till 13 grader.

– Det kommer garanterat att bli skönt vårväder och hittar man en plats i lä, till exempel vid en husknut i söderläge, blir det riktigt varmt och helt okej att sätta sig där i t-shirt, säger Per Holmberg.

Men redan på måndag drar det in kallare vindar och temperaturen tros ligga mellan sex till sju grader plus.

– Veckan bjuder inte på någon riktig värme och det kommer pendla mellan minus på nätterna och några plus på dagarna, säger Per Holmberg.

Men nästa helg väntas solen åter värma med sina strålar.

– Det kommer att pendla så här ett tag nu innan våren drar i gång ordentligt, säger Per Holmberg.

Annons