Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportutrustning som samlar damm? Nu kan du skänka till behövande

Nu på söndag, den 10 september, kommer det att samlas in sportutrustning på ett 50-tal orter runt om i Sverige. Anledningen; ge alla möjligheten att delta i sport- och fritidsaktiviteter.

Annons

2015 samlade Ida Björnstad in 9,5 ton sportutrustning till behövande i arrangemanget GeBortTillSport tillsammans med TV4. Nu är det dags för nästa omgång. I år kommer all insamlad utrustningen skänkas till den ideella organisationen Fritidsbanken, vars koncept går ut på att låna ut sport- och fritidsutrustning.

– Jag är jätteglad att vi tillsammans med Fritidsbanken kan bidra till ett mer hållbart och inkluderande samhälle. Folkhälsa och idrott är otroligt viktiga funktioner i samhället som GeBortTillSport och Fritidsbanken hjälper till att värna om på ett fint sätt, säger Ida Björnstad, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att samla in mer än tidigare år, vilket inte borde vara något problem då insamlingen kommer att ske i totalt 57 orter, jämfört med fem år 2015.

Debatt: Mer idrott ger bättre skolresultat

Fritidsbankens verksamhetsledare, David Mathiasson säger att han är väldigt glad över samarbetet.

– För oss innebär samarbetet en stor möjlighet. Det ger oss utrustning som vi sedan kan låna ut gratis, samtidigt som insamlingen uppmärksammar fördelarna med lån och återbruk som en väg till en mer aktiv fritid. De flesta har sport- och fritidsprylar hemma som aldrig används. Med GeBortTillSport kan den komma till användning igen istället för att ligga hemma och samla damm.

Han berättar att Fritidsbanken även passar på att inviga fyra nya Fritidsbanker i samband med insamlingen den 10 september.

­– Gnosjö, Hedemora, Surahammar och Jokkmokk invigs då. Dessutom byter Luleå och Kalix namn på sina likartade verksamheter, från Sportoteket till Fritidsbanken.

Debatt: Helt fel med slöjförbud – idrott ska vara gemenskap för alla

TV4 har meddelat att man kommer att sända live under förmiddagen från Hagaparken i Stockholm, samt från Fritidsbankens lokaler i Kronoparken i Karlstad.

Den som vill skänka sport- och fritidsutrustning söndag den 10 september ska bege sig till närmaste Fritidsbank, eller någon av övriga insamlingsplatser. Adresser hittar man på tv4.se/geborttillsport och fritidsbanken.se. Insamlingen pågår mellan 10.00 – 16.00. Foto: Gorm Kallestad / TT

Här hittar du alla 57 insamlingsorter för GeBortTillSport:

- Ale

- Arvika

- Askersund

- Borås

- Deje

- Eda

- Eslöv

- Falköping

- Gnosjö

- Grums

- Göteborg (Angered, Frölunda Torg, Slottsskogen)

- Halmstad

- Hammarö

- Hedemora

- Hultsfred

- Jokkmokk

- Kalix

- Karlskoga

- Karlstad

- Kil

- Kristinehamn

- Lidköping

- Lindesberg

- Ljungby

- Luleå

- Malmö

- Nora

- Norrköping

- Nyköping

- Sala

- Sandviken

- Skara

- Skellefteå

- Skövde

- Stockholm

- Storfors

- Sunne

- Surahammar

- Säffle

- Tibro

- Tierp

- Tingsryd

- Torsby

- Trelleborg

- Trollhättan

- Uddevalla

- Umeå

- Uppsala

- Vansbro,

- Visby

- Västerås

- Åmål

- Årjäng

- Örebro

- Örsundsbro

Annons