Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stacken har blivit för liten för barnen

Intresset är så stort att lokalerna nu har blivit för små för den öppna förskolan.

Annons
Cathrin och sonen Vilgot Lindberg, 11 månader, kommer ofta till Stacken. Det nuvarande köket är för litet och deltagarna får ofta äta i skift under lunchtid.

Öppna förskolan i Skinnskatteberg firar 10 år i år, och intresset bland barn och föräldrar är stort. Detta har lett till att lokalerna inte längre räcker till för verksamheten, och föräldrarna hoppas på en lösning.

Under ett möte med kommunfullmäktige deltog Mikaela Sjöstrand och Mariana Handler och ställde frågan om det fanns möjlighet att öppna upp de gamla lokalerna i anslutning till de nuvarande.

– Det har varit väldigt fullt här under höstterminen, det har varit en riktig babyboom i Skinnskatteberg, säger Mikaela Sjöstrand som själv kommer till stacken varje vecka med sina barn.

– Det är en viktig träffpunkt för oss föräldrar. Jag flyttade hit i höstas när min man började på Skogsmästarskolan och kände inte någon här då, för mig har det har varit en länk in i umgänget i Skinnskatteberg, säger Mariana Handler.

Lars Andersson, kommunalråd, tror och hoppas på att en lösning kommer fram under våren.

– Börjar det bli för trångt är det viktigt att ordna. Det är jättetrevligt att behovet ökar, det är positivt som bara den att det föds mer barn i kommunen, barn är vår framtid, säger han.

Annons