Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenhård fight mellan politiska partier i årets Drogkamp

På tisdagkvällen drabbade kommunfullmäktiges partier samman i Drogkampen i hopp om att få visa att de är pålästa i frågor som rör alkohol, narkotika och tobak.

Annons
”Det är ett bra sätt att ta upp viktiga frågor. Frågorna är varierande men det gör det roligt. En del är svåra medan andra är självklara”, sade Magnus Bohman, ordförande för Folkpartiet i Fagersta.

Hur många pojkar respektive flickor i nian provade alkohol 2014? Vem lär ha introducerat tobaken i Europa? Vem har skrivit boken April i anhörig Sverige?

Det var några av frågorna som politikerna ställdes inför i IOGT-NTO-lokalen i Västanfors på tisdagkvällen under föreningskonsulent Karin Westers ledning. Tävlingen anordnas sedan flera år tillbaka av IOGT-NTO och är ett tufft men också varierat kunskapsprov för politiker.

– Det brukar vara bra stämning och bli diskussion i fikapausen. Det här är ett sätt för oss att lyfta våra frågor på ett lekfullt sätt, säger Karin Wester.

Stämningen var munter men mot en allvarsam botten. Att partierna deltog med tre personer i varje lag som är det maximala antalet tillåtna deltagare visar att det ligger en prestige i tävlingen.

Förra året vann kristdemokraterna. I och med att partiet är upplöst i Fagersta deltog det inte i årets upplaga av Drogkampen.

I pausen låg Vänsterpartiet i knapp ledning tätt följda av Socialdemokraterna.

Socialnämndsordförande Niclas Bergren (S) uppgav i pausen att han trots andraplatsen hade segervittring. 

–Vi tänkte abonnera på den här titeln för all tid och evighet, avslöjade han segerhungrigt.

Socialdemokraterna tog sedan igen glappet och vann över Vänsterpartiet. 

FP beklagar misstaget att det i papperstidningen stod att socialdemokraterna vann 2014-års Drogkamp.

Mer läsning

Annons