Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor skogsbrand utanför populära turistorten Split: "Hela staden i en svart dimma"

Flera brandmän kämpar just nu mot en kraftig skogsbrand utanför den kroatiska turistorten Split. Varken resebyråerna Ving eller Tui har planer på att evakuera sina hotell i området, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Skogsbranden började under helgen och hade under måndagen spridit sig omkring 20 kilometer och hotar nu flera byår utanför Split, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Michael Bossen från Öckerö bilar genom Kroatien tillsammans med sin flickvän. Han beskriver en folktom stad insvept i en tjock svart dimma.

– Hela staden ligger i en tjock svart dimma, säger svenske Michael Bossen till Aftonbladet.

Enligt honom rasar branden uppe på ett berg och att flygplan med jämna mellanrum vattenbombar eldsvådan. På måndagen hade två hus förstörts i branden och utöver vägar har även tillgången på elektricitet och vatten i området påverkats, skriver Reuters.

Resebyråerna Ving och Tui har resenärer i området, men har inga planer på att flyga hem dem i förtid.

– Jag känner till att det brinner, men det är inte i närheten av våra hotell som ligger på andra sidan berget. Däremot ser man röken. Så i nuläget är det inget som påverkar våra resenärer, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på ving till Aftonbladet.

Mer läsning

Annons