Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort pådrag kring Fagerstasonen Mats nya bok Cirkeln

Mats Strandbergs nya bok har precis kommit ut, ändå har den redan väckt stor uppmärksamhet världen över. Till och med Hollywoods 20th Century Fox har visat intresse.

Annons
Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har skrivit boken Cirkeln som redan blivit en dundersuccé.

FAGERSTA.  Genom att använda sig av sina besvärliga tonår och blanda det med intresset för skräck och fantasyböcker, fann han inspirationen till att skriva egna böcker. I dag släpps hans senaste bok, Cirkeln.

Det är den första av tre i bokserien om tonårslivet i Engelsfors. En bok som redan innan den kommit ut har fått stor uppmärksamhet. Svenska filmbolaget Filmlance har köpt upp rättigheterna till hela trilogin, och Hollywoods 20th Century Fox har visat intresse för att göra en filmversion.

Att namnet Engelsfors klingar bekant för oss här runt Bergslagen har sina förklaringar. Allt är nämligen inte hämtat ur fantasin. Mats har använt sig av sina egna tonårsminnen och riktiga platser nämns i boken. Uggelbo, Kärrgruveparken och Citygallerian för att nämna några.

–Namnet Engelsfors är helt enkelt en blandning av Ängelsberg och Västanfors. Men stan är som en blandning mellan Fagersta och Twin Peaks, avslöjar Mats.

Läs mer om Mats i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons