Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt få vanligt jobbgenom Alltjänst

Alltjänst erbjuder människor som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden så kallade lönebidragsanställningar. Verksamheten får dock kritik av flera deltagare: "Folk får inga jobb av det här", säger Nilanka Perera.

Annons
Nilanka Perera är kritisk mot kommunens Alltjänst:

FAGERSTA. Behovet av arbetskraft ökar i Fagerstas industrier. Samtidigt ökar gruppen människor som har svårt att slå sig in på arbetsmarknaden.

Efter lågkonjunkturen har antalet som söker praktikplatser, så kallade lönebidragsjobb, inom Alltjänst mer än fördubblats. Kommunen har svårt att hitta platser till alla och ska nu se över hela sin verksamhet.

22-årige Nilanka Perera har haft lönebidragsjobb inom Alltjänst, men är kritisk till verksamhetens upplägg:

- Det funkar inte alls, folk får inga jobb av det här. Kommunen tar bara in nya praktikanter. De utnyttjar systemet, säger han.

Socialchefen i Fagersta, Christina Kaloinen, berättar att hon är medveten om att Alltjänst inte har fungerat bra för alla, men tycker ändå att verksamheten är viktig.

- Vad är alternativet, att människor ska gå hemma och inte göra något alls? Om man har haft lönebidragsanställning i över ett år vore det ju orättvist om man inte låter andra få chansen, säger hon.

Läs mer i fredagens tidning.

Annons