Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänkt skejtbowl flyttas från Vilhelminaparken

Den planerade skejtbowlen i Vilhelminaparken blir inte av. 

Annons

Skejtbowlen i Vilhelminaparken är lagd på is. Politikerna i fullmäktige gick emot kommunstyrelsens förslag. Det innebär att kommunen i stället ska utreda en möjlig skejtbowl vid Risbroskolan.

Skejtbowlen i Vilhelminaparken var redan godkänd i kommunstyrelsen. Men då lämnade Socialdemokraterna Gertraude Bergström och Marjatta Nurmi in en motion med förslaget att i stället placera en skejtbowl till exempel vid Risbroskolans grönområde.

Nu har kommunfullmäktige gått på den linjen i stället.

– Vi har beslutat att ta omtag och har gett NVK i uppdrag att omgående utreda frågan för att återkomma med förslag om lämplig placering. Möjligen kan det bli en etappvis utbyggnad av skateparken, det ska vägas in. Och samtliga kostnader ska specificeras, säger Eleonor Wikman (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Politikerna i fullmäktige var långt ifrån eniga: Frågan gick till votering.

Elva politiker, alla tio vänsterpartister och socialdemokraten Gunilla Sundberg röstade för kommunstyrelsens förslag, en skejtbowl i Vilhelminaparken.

– När motionen kom till kommunstyrelsen ville majoriteten att den skulle avslås, även S. Sedan, inför fullmäktige, ändrade sig S som parti medan vi stod fast vid beslutet, säger Pia Boiardt (V).

Samtliga övriga ledamöter (23 politiker) röstade för det vinnande förslaget, att bifalla motionen.

Mer läsning

Annons