Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Togs av polis när han skulle hämta på dagis

Två män är kritiska till hur polisen i Fagersta har agerat mot dem. Den ena berättar att han muddrades precis utanför sitt barns dagis.

Annons

De båda männen är 27 respektive 28 år gamla, och vill vara anonyma.

För cirka en månad sedan körde 27-åringen för att hämta sitt barn på dagis i Fagersta. Väl framme berättar han att han stoppades av civilklädda poliser. Poliserna ska ha sagt att de såg att han var drogpåverkad.

– Hur hinner de se det på 20 sekunder? frågar sig 27-åringen.

Han blev misstänkt för att ha tagit narkotika, men påpekar att han aldrig har använt droger. Däremot tar han mediciner som han har recept på och som kan ge utslag vid drogtest.

Mannen berättar vidare att han fick stå i uppåt en timma med poliserna precis utanför dagiset. Han ska bland annat ha kroppsvisiterats där.

– Man står där och barn och alla andra föräldrar går förbi, det är kränkande, säger han.

Han säger att han frågade poliserna om de kunde gå undan lite, samt om han fick ringa sin sambo eller prata med dagispersonalen, men att han fick nej.

Utredningen pågår och polisen uppger att man inte kan kommentera det specifika fallet. Således kan polisen varken bekräfta eller dementera det männen berättat.

Generellt framhåller Johan Eriksson, gruppchef på närpolisen i Fagersta, att polisen försöker visa stor hänsyn när de ingriper mot människor.

Läs mer i onsdagens Fagersta-Posten. Eller köp e-tidningen.

Annons