Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångbodda Familjecentralen får större lokaler

Populära Familjecentralen har växt ur lokalerna på våning fem i Bergslagssjukhuset. På onsdag nästa vecka slår Familjecentralen upp portarna i större nyrustade lokaler på våning tre vägg i vägg med sjukhuskyrkan.

Annons

–De nya lokalerna är dubbelt så stora med bland annat rymligare kök. Ett plus är en mer öppen planlösning och att det finns utrymme att ställa vagnar utomhus där bebisarna kan sova, säger Jessica Ström samordnare för Familjecentralen.

Familjecentralen erbjuder flera olika slags föräldragrupper men det är framför allt det populära bebiscaféet på onsdagsförmiddagar som behöver mer utrymme.

–Dit kommer 14-15 föräldrar och det är så många som det är plats för i de nuvarande lokalerna på våning fem. Jag tror att bebiscaféet kommer att kunna utökas nu eftersom de större lokalerna gör att fler kan sitta i lugn och ro, säger, Jessica Ström.

Hon och kollegerna Anna Binning och Ingrid Östborg har bråda dagar med att få allt på plats. Flytten var egentligen planerad till i dag men är en vecka försenad.

Familjecentrum har funnits sedan slutet av 1990-talet i olika regi och projektformer. Det drivs till lika delar av landstinget och Svenska kyrkan.

Familjecentrums höj- och sänkbara kök används också som träningskök för funktionshindrade. Familjecentrum är stängt den här veckan på grund av flytten.

Mer läsning

Annons