Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trapptillverkare är årets företagare

Sist ut i ordningen av företagare som prisats på verksam ort är Sören Morin, VD för Norbergstrappan AB. Han ser ett växande intresse för företagets verksamhet.

Annons
Driven. Sören Morin, vd för Norbergstrappan AB, tror starkt på företaget som dubblat sin omsättning sedan 2012.

 – Man brukar säga att 70 procent av alla trappor i Sverige kommer från Norberg, säger Sören Morin, vd för Norbergstrappan AB.

Det är tre år sedan han tog över företaget, sedan dess har företagets omsättning dubblats. Nu har han prisats som Årets företagare i Norberg, av organisationen Företagarna.

Vad betyder den här utmärkelsen för företaget?

– För företaget innebär det kanske inte så mycket eftersom att de flesta av våra kunder är från storstäderna, men för orten Norberg gör det det. Det är roligt att vi blir uppmärksammade och det är roligt att folk väljer oss, säger Sören Morin.

Varför väljer de från storstäderna att vara kund hos er?

– Man kan säga att vi är fyra företag i branschen som konkurrerar med varandra. Två av oss är från Norberg. Vi har ökat vår omsättning och nu kommer vi nyanställa efter semestern. Vi expanderar helt enkelt.

Hur ser du på företagets framtid?

– Den ser väldigt ljus ut. Regeringen har ju sagt att de vill bygga 250 000 nya bostäder innan 2020, och då kommer vi att behövas kan jag säga.

Det här är Årets företagare

Norbergstrappan AB är tillverkare av prefabricerade betongtrappor. Företagets koncept är att leverera betongkupan i byggskedet för att slutligen belägga trappan med terazzo. Företaget har sedan starten 1988 haft olika ägare, bland annat Skanska Stomsystem AB, men ägs sedan 2012 av Sören Morin. I dag är det en av de ledande i landet inom deras bransch.

Källa: norbergstrappan.se

Mer läsning

Annons