Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två månaders fängelse för Söderbärkebo

En man som tog droger, bankade på en dörr och bar på kniv döms nu till två månaders fängelse.

Annons

En Söderbärkebo döms till två månaders fängelse för ofredande, stöld, skadegörelse, narkotikabrott och brott mot lagen om knivförbud.

När det gäller ofredandet döms mannen mot sitt nekande då han i polisförhör förnekat gärningarna. Han har sagt att han var i en missbruksperiod och därför har svårt att minnas händelser eller detaljer. Därför kommer han inte ihåg vad som kan ha hänt den vårdagen förra året även om han medger att ”omständigheterna ser besvärande ut”.

Enligt domen har mannen slagit på en Fagerstakvinnas lägenhetsdörr med ett hårt föremål, troligen en hammare, och ropat att kvinnan ska öppna dörren. Rätten har beslutat att kvinnan ska få 5 000 kronor i skadestånd från mannen i och med den kränkning som hans agerande inneburit.

En av åtalspunkterna rör en sportkedja som mannen ska betala drygt 500 kronor till för förstörda varor. Mannen döms också för att ha haft narkotikaklassade tabletter och en kniv på sig i Fagersta.

Att påföljden blir fängelse beror på att mannen finns med i sju avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts för bland annat grov misshandel, olaga hot och narkotikabrott. När han dömts till skyddstillsyn har han brutit mot den.

Mer läsning

Annons