Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två mordmisstänktagripna i Fagersta

Under måndagseftermiddagen greps en kvinna och en man i Fagersta. Paret friades tidigare av hovrätten från misstankar om mord. Nu ska det sex år gamla fallet tas upp igen i Högsta domstolen och därmed är paret åter mordmisstänkta.

Annons

FAGERSTA. 2005 mördades 20-årige Abbas Rezai Högsby genom ett stort antal knivhugg och genom att het olja hälldes över honom. En 17-årig kille och hans föräldrar åtalades för mordet och åklagaren menade att mordet var hedersrelaterat eftersom 20-åringen hade haft en relation med familjens 16-åriga flicka.

Tingsrätten dömde 17-åringen till fyra års ungdomsvård, medan föräldrarna friades. Senare fastställde hovrätten domen.

Efter att ny bevisning har kommit fram ska målet tas upp igen i Högsta domstolen. Föräldrarna till den nu 22-åriga killen greps i Fagersta under måndagseftermiddagen, uppger TT. I morgon tisdag inleds häktningsförhandlingarna.

Det är den dömde 22-åringen som har begärt resning. Han har nu ändrat sin version av det inträffade och menar att det var föräldrarna som dödade 20-åringen, medan han själv bara befann sig i lägenheten när det hände.

Riksåklagaren har sagt att det är sannolikt att föräldrarna skulle ha dömts som gärningsmän om hovrätten hade känt till de nya uppgifterna.

Mer läsning

Annons