Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya barngrupper i Fagersta

Lindens förskola invigde sina två nya avdelningar under måndagen. I går välkomnades barnen till sina nya grupper.

Annons

Fagersta-Posten har tidigare skrivit om antalet barn i förskolegrupperna i Fagersta där antalet barn ligger högt i varje barngrupp. Behovet av fler grupper har upptäckts och därför öppnade friförskolan Linden nu ytterligare två avdelningar.

TV: Här invigs två nya avdelningar på Lindens förskola

Karin Norgren är förskolechef på Lindens förskola.

–Tanken med att starta flera avdelningar har vi haft tidigare och redan 2009 tittade vi på möjligheten. Behovet av fler förskoleplatser är stort i hela kommunen. Sammanlagt, hos oss på Linden, kommer det vara cirka 76 barn. 38 i varje byggnad, säger Karin Norgren.

LÄS OCKSÅ: Fortsatt fullt hos förskolorna

De två nya avdelningarna på Lindens förskola öppnade redan förra veckan för personalen.

– Målet är att ta emot cirka 15 barn i den mindre avdelningen och cirka 23 i den med större barn. Just nu är vi tre stycken heltidsanställda på varje avdelning, säger Karin Norgren.

De nyöppnade avdelningarna heter Lingonet och Blåbäret. Avdelningarna sedan tidigare heter Körsbäret och Jordgubben. Barnen sjöng vid invigningen där de nya barnen snart ska börja.

Förskolan Linden är en friförskola som drivs av Västanfors -Västervåla församling som är en del av Svenska kyrkan. Fagersta kommun betalar 108 465 kronor per barn och år på Lindens förskola. Det motsvarar 9 039 kronor per barn i månaden.

Annons