Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvinna anmäld för vanvård – igen

Inom loppet av ett år har en ung kvinna i 20-årsåldern anmälts för vanvård av sin katt fyra gånger.

Annons
En glad misse. Katten på bilden är inte samma katt som förekommer i artikeln.

SKINNSKATTEBERG. Länsstyrelsen konstaterar att kvinnan inte ger sina katter den tillsyn de behöver.

Under 2010 har länsstyrelsen fått in fyra anmälningar mot Skinnskattebergskvinnan. I början av året råkade en av hennes katter i slagsmål, men kvinnan valde att inte uppsöka veterinär, trots att katten skadat sig. Anmälningen resulterade i att länsstyrelsen krävde att hon skulle ta med katten på en veterinärundersökning.

Därefter har länsstyrelsen gjort ett flertal återbesök hemma hos kvinnan. I samband med kontrollerna har diskussioner förts med kvinnan om kastrering av katterna eftersom det skulle bidra till att de höll sig hemma mera och inte hamnade i slagsmål så ofta.

Kvinnan har dessutom anmälts för bristande tillsyn vid ett flertal tillfällen. Länsstyrelsen bedömer att en av hennes katter fått skador och sjukdomar som han lidit av på grund av att han inte varit kastrerad. För att förhindra att hennes andra katt utsätts för samma risker ska även han kastreras.

Detta måste ske i början av januari och kvinnan ska även skicka intyg på att katterna kastrerats. Om hon inte följer länsstyrelsens beslut riskerar hon vite eller i förlängningen djurförbud.

Anna Liljemalm

Mer läsning

Annons