Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbetalning av brandpengar dröjer  

Kommunens utdelning av pengar till branddrabbade dröjer. Politikerna har beslutat att utreda behovet mer grundligt först.

Annons

Norra länet. Fagersta kommun har fått 2 miljoner kronor av staten att använda som stöd till branddrabbade. Kommunkansliet hade lagt fram ett förslag på hur de 1,4 miljoner kronor som är kvar skulle användas. Men kommunstyrelsen har nu beslutat att avvakta med utdelningen. 

– Vi kände att vi behöver se över behovet en gång till och beslutade att kommunkansliet ska samla in ytterligare information från boende för att närmare specificera behovet av insatser och få en tydligare kostnadsbild, säger Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det kommunstyrelsen ändå beslutade redan nu är att 25 000 kronor ska gå till fortsatt stöd till de drabbade via socialförvaltningen och 25 000 kronor ska gå till fortsatta vattenprover.

– I övrigt tittar vi vidare på det för att få en bättre bild. Vi har inte någon helhetsbild än av behovet, säger Marino Wallsten.

Arbetet med att få en bättre bild av vad pengarna ska användas till inleds direkt. För att få en så snabb hantering som möjligt har kommunstyrelsen delegerat till arbetsutskottet att ta beslut i bidragsfrågor som kan dyka upp innan nästa utskottsmöte 19 februari.

Annons