Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utnyttja naturen till att göra midsommarfint

Den hittills kalla sommaren har haft positiva effekter på grönskan. Växter som annars blommar tidigt står sig starka, vilket utlovar en åtminstone blomstrande midsommar.

Annons
Lena Danielsson och Maria Strandberg handskas med blommor dagligen. Båda tycker att vilda blommor på bordet är det bästa sättet att göra midsommarfint.

När värmen är frånvarande och regnet öser ner kan midsommarkänslorna vara långt borta. Dock är det kylan som gjort att växtlivet blomstrar friskt i skogen, och att hitta midsommarblomster har sällan varit enklare.

Blåklint, daggkåpa och prästkrage, för den som vill göra en midsommarkrans eller dekorera hemma är naturen full av dem, och några gröna fingrar är inget måste för att lyckas. Lena Danielsson och Maria Strandberg som arbetar på Lövparkens Trädgård, tycker själva att vilda blommor är det finaste att dekorera bordet med på midsommar. Det är dessutom något som vem som helst kan göra.

– Jag brukar plocka blommor som jag skär bort stjälken på, sedan lägger jag blommorna i en skål med vatten på bordet. Att blanda daggkåpor och annat blir väldigt fint, säger Maria Strandberg.

På midsommar är det tradition att bära krans, att göra en egen är dock tidskrävande.

– Man kan göra sin krans dagen innan om man lägger ut den i kylan under natten, sedan sprutar man vatten på den på morgonen så att blommorna står sig, säger Lena Danielsson.

Att ta bort stjälkarna och lägga vilda blommor i en skål med vatten är enkelt och livar upp inredningen.

Mer läsning

Annons