Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsutsatta unga ska få stöd

Länsstyrelsen genomför utbildningssatsningar för kommunernas socialtjänster under våren. Målet är att ge bättre skydd för barn och unga som är utsatta för våld.

Annons
Bilden är en genrebild.

Våldsutsatta barn och unga behöver uppmärksammas för att kunna få nödvändigt skydd och stöd. Socialtjänsten har dessutom ett särskilt ansvar att utreda, riskbedöma samt ge skydd och hjälp. Detta skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande. 

– Tyvärr är mäns våld mot kvinnor fortfarande ett stort problem i samhället och det drabbar även barn och unga i de familjer där våldet förekommer. Den här utbildningen är därför angelägen och vi har glädjande nog 75 deltagare från länets alla kommuner, säger Pernilla Börjesson, utvecklingsledare på länsstyrelsen i Västmanland.

Utbildningarna riktar sig till socialsekreterare och behandlare inom socialtjänsten. Det hela startade i slutet av mars och pågår under våren samt i september.

Föreläsningarna berör bland annat våldets konsekvenser för barn och föräldrar, hedersrelaterat våld och förtryck samt insatser till våldsutsatta barn.

Annons