Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgörenhetslopp nådde över målet

Under lördagen sökte sig många till Västanfors hembygdsgård för att delta i Run of Hope, ett motionslopp som samlade in pengar till Barncancerfonden.

Annons
Barbita Asker med dottern Julia.

Innan startskottet gick var målet om att dra in 5 000 kronor till Barncancerfonden redan nått.

– Jag är chockad, det är superkul att så många är här, säger arrangören Jens Andersson.

– Jag är chockad, det är superkul att så många är här, säger arrangören Jens Andersson.

Efteråt kunde han berätta:

– Vi nådde långt över målet vad gällde pengar, en bit över 7000 blev det. Om vi har fått med alla var vi 93 stycken som deltog, säger Jens Andersson och fortsätter:

– Jag är glad som en lärka och alldeles överväldigad över givmildheten alla visat. Kunder från kaffestugan som hörde talas om vad vi höll på med kom in och gav pengar.

Det var en halvmulen dag med något kyliga vindar men uppenbart inget som hindrade allt från folk i löparkläder som sprang loppet till barnfamiljer med barnvagnar som gick rundan.

Barbita Asker och hennes dotter Julia Asker deltog i Run of Hope. Barbita hade fått nys om loppet via sociala medier och kände att det var en bra lördagsaktivitet.

– Det här är tre bra saker i ett. Det första att man drar in pengar för en bra sak. Det andra att mån får komma ut och röra sig. Det tredje att man får umgås med vänner och bekanta, säger Barbita Asker.

Läs mer: Motion som stöder barncancerfonden

Texten har uppdaterats med uppgifter om hur mycket loppet drog in.

Mer läsning