Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välj rätt skumpa till nyårsfesten

Snart firar vi det nya årets ankomst. Bubblet och skumpan är en viktig ingrediens. Men vad kommer vinexperten Ivan Österblad
hälla upp i sitt eget glas?

Annons

Nu när nyåret närmar sig är efterfrågan stor på mousserande viner. De finns i flera sorter, men bara de som produceras i distriktet Champagne i Frankrike får kallas för Champagne.

– Det är en ganska liten och begränsad produktion och nu när den efterfrågas allt mer även i länder som Kina och Indien, innebär det högre priser. Det är här de andra mousserande vinerna kommer in i bilden, förklarar Ivan Österblad.

Själv väljer han champagne, åtminstone när smakorganen är vakna.

– På nyårsafton kommer jag troligen att dricka bubbel vid två tillfällen: Den dyrare varianten, champagnen Nicolas Feuillatte Blanc des Blancs, tar vi när gästerna kommer och har smaksinnena på helspänn. Vid midnatt skålar vi in det nya året med crémanten Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut, avslutar han.

Läs mer i onsdagens papperstidning.

Mer läsning

Annons