Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildsvin bökar upp gräsmattor

Återigen har vildsvin besökt bostadsområden. Boende I Fagersta har i torsdag- och fredagnatt fått besök av vildsvin som förstört gräsmattor i trädgårdar.

Annons
spår av otrevligt Besök.  På Rosenlundsvägen fick boende  gräsmattor förstörda pågrund av bökande vildsvin.Foto: Privat

– Grisarna ska inte vara i tätbebyggt område och vem ska betala för förstörda gräsmattor, säger Marianne Bengtsson Rosander som är boende på Rosenlundsvägen.

Hennes gräsmatta klarade sig trots allt bra efter vildsvinens besök något som hon tror beror på att den är gammal och inte lätt att böka i.

Bostadsområdet har tidigare fått besök av vildsvin för två år sedan och något måste göras , anser Marianne Bengtsson Rosander och berättar att de har pratat med jaktlagen men tycker att inget händer i försöken att få bort dem.

–Jag förstår att jaktlaget inte kan skjuta vilt bland tomterna men att de kan mota dem till skogen och skjuta dem, säger Marianne Bengtsson Rosander.

Karl-Johan Bylund, jaktledare för Fagersta kommuns jaktlag menar att det troligen rör sig om samma gäng vildsvin som brukar vara i området vid sopstationen. Han tycker att när boende får besök av vildsvin ska de kontakta polisen eftersom det behövs polistillstånd att skjuta dem i tättbebyggt område.

– Bäst är att de ringer direkt till polisen så ringer de oss och vi får tillstånd att skjuta av dem. Vi kan inte utrota vildsvinen, men skjuter vi en eller två stycken så kan resten skrämmas bort, säger Karl-Johan Bylund.

– Vi kan inte heller bara gå in på annans mark och skjuta.Om områderna gränsar varandra då krävs samordning med den som äger marken, säger han.

Annons