Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackerades på Stadsparksvallen förra året – nu berättar Keita om händelsen: "Jag vill blicka framåt i livet"

Den 15:e augusti förra året sprang en åskådare in på planen och attackerade Aly Keita, ursprungligen från Västerås, när Östersund mötte J-Södra. Nu berättar han för första och, enligt honom själv, sista gången, om händelsen för OSD Sport.

Annons

I augusti förra året var Östersund på besök i Jönköping för att möta J Södra borta.

En tillställning som vanligtvis är lugn, anser Keita själv.

– Allt var som vanligt innan. Det är ju alltid lugnt att spela på Stadsparksvallen, säger Aly Keita till OSD Sport.

Men den här gången var annorlunda. Med bara minuter kvar av matchen sprang en åskådare in på planen. Förloppet gick mycket fort, och vakterna hann inte ingripa.

– Någon i publiken skrek och jag kände att det var något speciellt som höll på att hända. Det hade varit helt tyst från den platsen under hela matchen. Jag tittade mig om och såg att en person kom emot mig. Ganska snabbt insåg jag att han inte kom in för att hälsa, säger Keita till OSD Sport.

Sekunder senare attackerades han. Den maskerade åskådaren anföll Keita och gav honom ett slag i huvudet.

– När han hoppade på mig så tänkte jag börja slåss tillbaka. Men då kom tankarna på barnen. Jag visste att familjen såg matchen och jag ville inte att 4-årige Milan skulle se pappa bråka, säger Aly Keita.

Efter händelsen fick Keita ligga kvar på planen trots att han själv inte tyckte att han behövde det, då sjukgymnasten Jenny Larsson såg var smällen hade tagit.

Han berättar att han kände sig chockad, men när han fick höra hur gammal gärningsmannen var släppte det mesta.

– Då jag fick höra att han var 17 år så släppte det ganska mycket. Jag har jobbat med ungdomar i Västerås och jag har själv gjort misstag då jag var ung. Jag kunde inte gå omkring och vara arg på ett barn, säger Keita till OSD Sport.

I rätten fick Keita möta 17-åringen, och hade främst ett mål med det.

– För mig var det viktigaste att han skulle be om ursäkt och det gjorde han under rättegången. Det kändes bra, säger Aly Keita.

Nästan ett år har gått sedan händelsen och hittills har inte Keita pratat om händelsen.

– Jag har helt enkelt inte känt att jag har velat det. Jag vill blicka framåt i livet och aldrig mer tänka på det här. Den här intervjun är den första och den sista som jag gör när det gäller den här händelsen. Nu har jag satt punkt, säger han till OSD Sport.

Annons