Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fläkten" tappade tremålsledning – hoppet om elitseriekval borta

Efter en dryg halvtimme såg Västanfors ut att på allvar kunna blanda sig i striden om den sista platsen till elitseriekvalet.
Men 3–0-ledningen på Lugnet mot Falu BS tappades till förlust, 3–4.

Annons

Adam Johansson stod för flera fina räddningar i matchen mot Falu BS.

Västanfors, som tvålade till Peace & Love City tidigare i veckan, gjorde det inledningsvis svårt även för Falu BS.

– De backade hem och vi fick mest åka runt och sikta på att skapa hörnor, säger hemmalagets Jesper Jacobsson.

BS hade ett flertal hörnor och även skott från längre håll, men fick inte hål på duktige Adam Johansson i Västanfors-målet.

Västanfors var däremot effektivt i sina anfall och gick upp i en 3–0-ledning efter en dryg halvtimmes spel. Falu BS fick sedan viss kontakt i och med Jesper Jacobssons 1–3-mål före paus. I den andra halvleken fick BS bättre utdelning och i den 87:e minuten satte Västanfors-fostrade Jesper Jacobsson segermålet.

Därmed försvann också "Fläkten" från kampen om den sista platsen i elitseriekvalet. Däremot är kontraktet säkrat och så också en plats i den nya allsvenskan. I sista omgången, på lördag, möter Västanfors Örebro hemma. Närkingarna är ett av fyra lag som slåss om andraplatsen bakom Ljusdal.

Falu BS–Västanfors 4–3 (1–3)

Målen: 0–1 (8) Robin Rebermark, 0–2 (32) Johan Andersson, 0–3 (34) Petter Andersson, 1–3 (40) Jesper Jacobsson, 2–3 (69) David Forsell, 3–3 (70) Mikael Pettersson, 4–3 (87) Jesper Jacobsson.

Hörnor: 11–10.

Domare: Stefan Johansson.

Publik: 229.

Annons