Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre VSK-talangen kan förlänga sitt avtal med allsvenska klubben: "Vore idioti att flytta"

Västeråssonen Marcus Degerlund kan komma att skriva på ett nytt avtal med allsvenska Hammarby. – När man presterar på en nivå som han gjort, så ska man som klubb också visa uppskattning för den prestationen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Annons

Marcus Degerlund hade problem att platsa i Västerås SK:s A-lag för två säsonger sedan. Då gick han istället till Hammarby och nu kan Västeråssonen komma att förlänga sitt avtal med Hammarby IF.

– Det kommer att ske. Marcus kommer att förlänga med Hammarby – de vill förlänga med Marcus. Bägge vill exakt samma sak. Det har bara dragit ut på tiden för att Jesper (Jansson) är ny på jobbet, säger Degerlunds agent Michael Kallbäck till FotbollDirekt.se.

Och Hammarbys sportchef Jesper Jansson bekräftar att de vill förlänga med stortalangen.

– Ja, absolut. Jag har bara bett om att låta transferfönstret lägga sig. Han har ju kontrakt. Men han måste upp på en nivå som är rimlig med tanke på hans prestation, säger Jesper Jansson.

Han fortsätter:

– Jag tror det är viktigt att man som klubb inte utnyttjar situationen. När man presterar på en nivå som han gjort, så ska man som klubb också visa uppskattning för den prestationen. Jag har sett över truppen, och det var något jag reagerade på. Det är klart att de spelare man tror på också ska ha kontrakt därefter.

Marcus Degerlund kan komma att förlänga med sitt kontrakt inom kort – om allt går som planerat.

Michael Kallbäck berättar att han och klienten Degerlund har samma syn på kontraktssituationen som Hammarby har. Alltså att Degerlunds nya kontrakt ska vara i paritet med de prestationer som talangen stått för den senaste tiden.

– Det är väl så, han har ”gått om” sitt eget kontrakt lite. Det ligger också i en diskussion med Jesper, att han ska upp i en nivå som motsvarar det han presterar. Men där är vi på samma nivå.

Kallbäck fortsätter:

– Han vill vara kvar, det finns inget annat som är aktuellt än förlänga med Hammarby. Inte minst med tanke på den syn Jakob, Jesper och Micke har på honom. Det är en väldigt bra miljö för honom. Speciellt när han har en av allsvenskans bästa tränare där, som gett honom förtroende. Det hade varit idioti att flytta, säger han.

Annons