Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missat friläge förändrade matchbilden för Västanfors: "Vi hade inget att förlora"

Västanfors IF räckte inte riktigt till mot Ljusdals BK.
Storfavoriterna från Hälsingland gick segrande ur striden på Västanfors IP då man vann med 4-2.

Annons

– Jag tycker att vi spelar bra, det var ändå de som var topptippade och vi hade inget att förlora, säger Västanfors lagkapten Fredrik Andersson till Sporten.

Västanfors lagkapten Fredrik Andersson

Västanfors gjorde en bra insats i lördagens tuffa hemmamatch mot Ljusdal. Första halvlek bjöd på en rad målchanser. Ljusdal var effektivast och smällde bland annat in två hörnor bakom Västanfors målvakt Adam Johansson.

- Vi går ut i första halvlek och håller defensiven riktigt bra. De kommer inte riktigt till några lägen. Sedan får de snöpligt in två mål på hörnor.

Berätta lite om målen, det såg lite passivt ut?- Det var lite markeringsmiss att stå kvar på linjen istället för att rusa ut och slå bort. Så det är lite slarv, jag vet inte om vi blev lite trötta i huvudet eller vad det var. Det är sånt som händer.

Läs också: Västanfors förlorade hemma mot Ljusdal

Ni hade fina chanser i första halvlek. Ljusdal vinner halvleken med 3-2 men ni hade kunnat varit i ledningen, håller du med?- Ja, så är det. Det sista som händer så har vi ett friläge som blev miss på. Hade vi haft 3-3 i paus så hade det kunnat blivit en helt annan matchbild. Sedan får de in ett billigt mål efter en minut i andra då vi är för passiva. Efter det så tycker inte jag att de skapar så mycket mer. Utan att det var vi som pressade tillbaka dom.

Det såg ut som ni inte riktigt var på tå i början av andra halvlek, vad tror du att det berodde på?- Jag vet inte om det var för att det var för högt tempo i första halvlek. Sedan kom vi in och fick lång vila och sitter och går ner lite. Det kanske var därför vi inte kom igång från början i andra. Som sagt de är ett riktigt bra lag med bra fart, så är man inte med från start så rasslar det till, säger Andersson och fortsätter.

- Jag tycker ändå att vi ska vara nöjda, vi förlorar med 4-2 mot de som är topptippade. Vi skapade flera lägen och det kunde ha blivit en vinst för vår del. Så det var godkänt av oss.

Nu har ni haft två tuffa inledningsmatcher i serien, vad säger du om inledningen och känner du att ni är med på allvar trots två förluster?- Det var en lång resa upp till Haparanda, det är inte helt optimalt. Det är svåra matcher där uppe men vi var nära att ta poäng där, men de fick in ett mål precis i slutet. Idag så står vi upp och jag tycker inte att vi ska vara oroliga för det här. Nu är det ny match nästa helg och jag tror starkt på det här laget. Vi är på gång och efter varje träning här på IP så blir vi bättre och bättre. Så det ser ljust ut ändå, avslutar en hoppfull Fredrik Andersson.

Läs mer: I ngen oro i Västanfors efter premiärförlusten

Annons