Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormatchen inställd efter försök till matchfixning: "Allvarlig attack mot svensk fotboll"

Kvällens allsvenska möte mellan IFK Göteborg och AIK ställs in efter matchfixningsförsök.
– Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll och det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera, säger Håkan Sjöstrand, Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare.

Annons

Läs också: Efter matchfixingskandalen – stjärnan hyllar AIK-spelaren som trädde fram: "Kräver mod"

Inför kvällens allsvenska möte mellan IFK Göteborg och AIK ska en AIK-spelare ha uppvaktats av en misstänkt "matchfixare", skriver Svenska Fotbollsförbundet.

Mötet, som spelaren kallades till ska ha ägt rum i tisdags, och genom förtäckta hot ska spelaren ha uppmanats att underprestera i kvällens möte med IFK Göteborg, och samtidigt erbjudits en större summa pengar.

– Det handlar ytterst inte om en enskild match. Det är en allvarlig attack och ett kuppförsök mot svensk fotboll. Det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera och därför är det viktigt att vi agerar med kraft, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Svenska Fotbollsförbundet informerades om händelsen sent i går kväll, och valde att kontakta båda klubbarna och polisen.

Nu väljer förbundet också att ställa in kvällens match, samtidigt som en polisanmälan också har upprättats.

– Utgångspunkten för alla våra matcher är att de ska vara säkra och avgöras på sportsliga grunder. Utifrån den information vi har kan vi inte garantera att matchen IFK Göteborg och AIK är en säker match och att den avgörs på sportsliga grunder, säger Håkan Sjöstrand.

Svenska Fotbollsförbundet meddelade på torsdagsförmiddagen att man med anledning av händelsen kommer att hålla en presskonferens vid lunchtid.

Annons