Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen slutligen klar för Västerås SK – efter långa rättsprocessen

Martin Landström är klar för Västerås SK. Detta efter en lång vår i skiljenämnden.
– De första veckorna var jobbiga, men när jag kom upp till Västerås kändes allt bra, säger Martin Landström i ett pressmeddelande.

Annons

Martin Landströms framtid har varit oviss. Det hela har varit beroende av hur rättsprocessen mellan parterna Vetlanda BK och Martin Landström skulle sluta.

Men nu är det klart. Skiljenämnden dömde till Martin Landströms fördel – och nu är han alltså klar för VSK.

För Plus-kunder: Bandypuls TV: "Av alla värvningar VSK kan göra är han den perfekta"

Han bestämde sig tidigare i vår vart han skulle spela. Han berättade då för sin dårvande klubb Vetlanda BK att han ville vidare i sin karriär. Vetlanda BK meddelade då att de skulle ta ärendet vidare till skiljenämnden.

– Det känns skönt såklart, dels att det är klart men också att jag inte har gjort något fel enligt kontraktet. Det skriftliga och juridiska är på min sida. Så för mitt eget samvete känns det bra, fortsätter Landström i samma pressmeddelande.

Martin Landström, här i Vetlanda BK, är numer klar för Västerås SK.

Genom åren har det ryktats mycket om vilken klubb som skulle värva Tranåssonen. Och nu har alltså Västerås SK dragit det längsta strået.

– Jag tilltalas mycket av Västerås SK som förening och den kultur som finns i och kring laget. Det finns en tradition och ett sätt att vara som jag tror kommer ha positivt inflytande på mig som person. Jag är i den fasen i karriären där man vill hitta ett ställe att kunna utvecklas på över tid och då känns VSK bra. Klubben mår ekonomiskt bra och är år efter år med i toppen, det är jackpot på alla plan, säger Martin Landström.

Läs också: Revanschen och slutet för Landström: "På juniorsidan är vi klart bäst"

Han fortsätter:

– Så länge jag har spelat i Elitserien så har VSK vunnit två av tre SM-Guld, det säger ju något. Det har varit laget som varit jobbiga att möta, men alltid kul och öppna matcher. Sen har jag haft Micke Carlsson som förbundskapten i U21-landslaget i två år och jag har mått bra under hans ledarskap.

På frågan om vilken typ av spelare han själv är så är svaret minst sagt modest.

Läs också: Vetlanda släpper Landström – oavsett utfall i skiljenämnden: "Han har bestämt sig"

– Den är lättare att andra svarar på. Men jag tycker att jag är ambitiös, har en bra teknik och blick för spelet. Skottet däremot, där har jag stor utvecklingspotential.

Martin Landström kommer, vid sidan av bandyn, jobba med Västerås SK i projektet "Schysst framtid". Det är ett initiativ och projekt som i första hand vänder sig till folk i sjätteklass. Tanken är att de ska diskutera mobbing, droger och rasism.

– När jag och Campese (klubbchef i VSK) pratade om hur vi skulle lägga upp allting så kom vi överens om att det här är en bra väg för att komma in i staden, laget och i näringslivet. Jag tror att det passar mig som person. Själva syftet med projektet är helt grymt. VSK ligger i framkant där.

Och Michael Campese berättar själv vad han ser i Martin Landström – och om vilka kvalitéer han besitter.

– Sett till hela processen så är det skönt att allt är klart. Han är en av världens mest lovande spelare och en spelartyp som vi tycker att vi har saknat. Vi ser potentialen att bygga upp Martin tillsammans med honom själv för att ta nästa steg. Han har visat som person redan nu att han är VSKare, säger Campese i pressmeddelandet.

Annons