Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors poängkung kan lämna – jagas av toppklubb: "Det är något i det"

Han har varit Västanfors stora poängkung de senaste säsongerna.
Enligt uppgift till Bandypuls jagas nu Fredrik Rydberg av Ljusdal.
– Det finns något i det, säger forwarden inför lördagens allsvenska möte med Peace & Love City.

Annons

Fredrik Rydberg är Västanfors poängkung hittils med fem mål och två assist.

Kalla fakta är att Västanfors har en seger på fyra matcher hittills – den kom mot Uppsalalaget UNIK borta efter två inledande förluster.

– Jag hade kunnat gjort mer, jag är inte nöjd. Mot Unik hade jag kunnat göra fem (mål) själv, säger Fredrik Rydberg, som ändå är lagets poängkung hittills i allsvenskan norra – fem mål och två assist har kommit från hans klubba.

– Jag har inte levererat som man hade hoppats på, jag har missat för mycket. Men man får väl vara nöjd med att ha gjort poäng i varje match, säger han.

I premiären mot Haparanda kvitterade Robin Rebermark till 6–6 i den 91:a minuten – ändå föll Västanfors med 6–7. I matchen efter föll man mot Ljusdal hemma på IP.

– Den var riktig snöplig, torsk i sista minuten. Ljusdal har Svechnikov (Mikhail), 4–2 där är inte mycket att säga, vi gjorde en bra match, säger Fredrik Rydberg.

Senast föll Västanfors mot Nitro/Nora, och det är den insatsen som Fredrik Rydberg är direkt kritisk till.

– Det är en katastrof, dom är bättre än oss, säger han.

På lördagen väntar Peace & Love City hemma på IP. Ett lag som Fredrik Rydberg har stor respekt för.

– De har värvat Hellman (Björn, målvakten) och Rintala (Pekka) med sin fart och skott. Det är ett bra lag med unga spelare, säger Fredrik Rydberg.

– Det blir en jämn kamp, men vi är bra på IP och hoppas göra en bra match defensivt. Levererar vi som vi vill framåt så löser det sig.

Hur pressade är ni nu?

– Klart att det blir pressat mentalt i laget. Men det är liksom inte så mycket att tänka på, vi får göra vårt och hoppas att det går vägen. Men internt är det väl lite panikartat...

Ett rykte som omgärdar Fredrik Rydberg är att han ska vara på gång till topptippade seriekonkurrenten Ljusdal innan transferfönstret stänger i januari.

Att det finns en diskussion kan han också bekräfta.

– Det är någonting i det, men inget är bestämt, säger han och fortsätter:

– I så fall blir det en diskussion mellan tre parter, alltså klubbarna och mig. Men det är inget som jag tänker alls på nu, det är inte mitt mål. Det är att skjuta Västanfors till superallsvenskan.

Annons