Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler lämnar Svenska kyrkan

Svenska kyrkan tappar medlemmar. Henrik Rydberg, kyrkoherde i Västanfors-Västervåla församling tror inte att det beror på att folk blivit mindre religiösa.

NORRA LÄNET. I Västanfors Västervåla församling gick 91 personer ur Svenska kyrkan förra året, medan bara 14 medlemmar tillkom. I Skinnskattebergs församling var det 25 personer som gick ur och sju som kom till och i Norberg-Karbennings församling var siffrorna 36 utträden respektive 11 inträden. 

 Henrik Rydberg, kyrkoherde i Västanfors Västervåla församling tror inte att tappet beror på att människor blivit mindre religiösa. I stället har det med ekonomi att göra.

– Folk upptäcker att man inte måste betala kyrkoavgift och då vill man spara de pengarna. De som går ur är i stor utsträckning folk som inte har någon relation till kyrkan, säger han.

Love Ahlstrand