Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt större barngrupper

Jag är förälder som arbetar. Jag är i behov av förskola. Jag är nöjd med vår förskola och otroligt nöjd med våra barns pedagoger. En sak funderar jag över: när är gränsen nådd?

Jag lämnade våra barn

i dag på förskolan, det stod ”inskolning”. Inskolning av två nya barn alltså. I en barngrupp där det redan går 20 barn. Nu är de alltså 22. På tre pedagoger. När ska någon fundera över barnens situation? Vem ska hinna med att se, trösta, lyssna och uppmärksamma alla 22?

Hur ser barnens dag ut egentligen? Vad får barnen för trygghet och anknytning när de behöver slåss om uppmärksamhet med 21 andra barn? Hur påverkas barnen av stressen, ljudnivån, känslan av att ha 21 andra barn precis intill sig i en hel dag? Hur skulle du som vuxen påverkas?

Bara för att det är barn så klarar de hur mycket påfrestningar som helst? Hur ser säkerheten ut på förskolan med 22 barn och tre pedagoger? Hur ser smittspridningen ut bland 22 barn på små ytor? Och så, hur mår personalen? Vem lyssnar på dem? Jag antar att de inte heller tycker det är rimligt med 22 barn. Allt det här pedagogiska som är så viktigt, tror ni att det uppnås? Förutsätter arbetsmiljön och barnantalet att pedagogerna kan arbeta pedagogiskt? Tror jag knappast. Jag vill att mina barn ska vara trygga, sedda, hörda och uppmärksammade på förskolan. Jag är övertygad om att de lär sig mer då än som otrygga, stressade, trötta och trängda barn. I alla dessa barngrupper finns det barn som behöver lite mer stöd av en vuxen. Men vem finns där för de barnen?

Less förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel