Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltför få besökare

Annons

Svar på ”Kulturavvecklingen fortsätter i Fagersta” (28/1).

Att vi med en negativ spiral av besök och utlåning omprövar vår verksamhet är helt naturligt och nödvändigt när vi ska möta framtiden med vår historia. Biblioteket har till uppgift att vara en mötesplats för alla medborgare och utmaningen är att attrahera oss.

Antalet besökande ligger på max 30 personer per vecka inkluderande förskolorna. När en förskoleklass kommer är det cirka 20 per gång. Det kommer även personer som bara vill växla pengar. Att föreningar och organisationer mobiliserar och vill ha kvar Lennart Hellsingbiblioteket i nuvarande form ställer jag mig frågande till.

Vad gäller slutsatsen att avvecklingen av kulturen fortsätter ”och nu har turen kommit till det vitala biblioteket” gör förvaltningen, nämnden, och kommunfullmäktige en helt annan bedömning vad ”avveckling och vitalt” betyder.

Förutom böcker har satsningar gjorts på läsplattor, datorer, bokningsprogram, som ett axplock från de senaste investeringarna. Man kommer som ett alternativ erbjuda såväl förskola som äldre ”Boken kommer” med bokpåsar.

När vi blir knuffade ur våra trygga ramar så har man några alternativ att förhålla sig till och vi har valt att se framåt. Likt fågel Fenix som reser sig ur askan så kommer mötesplatserna att finnas men i annan skepnad.

Ordförande utbildnings- och fritidsnämnden

Hans Granlund (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons