Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpina världscupen drar igång Myhrer redo

Snön faller och i Levi är det nu dags för slalomåkarnas världscuppremiär. Den lösa snön hamnar på toppen av två meter is, för det är det underlag som väntar slalomeliten.

Annons

André Myhrer och alla svenska åkarna är förväntansfulla. Levi är lite av hemmabacke med rader av svenska pallplatser. Inte då minst för André Myhrer som varit både etta och tvåa i Levi Black pist, där tävlingen körs.

Ifjol ställdes tävlingen in, ingen snö och det såg länge dystert ut även i år. Men kylan kom i sista stund och snökanonerna kunde bygga upp den mängd snö som krävs. Snö som sedan vattnats till is. Till nästa år kommer arrangörerna att göra som i Idre och som även görs i norska Geilo, spara snön även för alpina pister.

– Vi har haft väldigt bra träning i Kåbdalis, även om det var lite nervöst innan de kom igång, men underlaget var sedan perfekt, säger André.

Medan damerna tränade i Idre så var herrarna lediga.

Inför världscuppremiären i Levi André  Myhrer i finsk nysnö.

– Jag fick chansen att vara hemma i några dygn, berättar André, som då fick uppleva hur yngsta barnet, sex månader, satte sig upp. Livskvalitet att få vara några dagar tillsammans med familjen.

Nu är fokus på söndagens slalompremiär, storslalompremiären är redan avklarad med framgång. Elfte plats efter att ha legat fyra efter det första åket.

– Visst var det lite surt att inte nå pallen, men så är det. Jag är ändå väldigt nöjd med första åket och att ha två bra discipliner, säger André.

I Levi handlar det utan tvekan om att sikta på pallen.

– Träningen har varit perfekt och det ska bli skönt att få komma igång, säger André och delar den uppfattningen med resten av det sju man starka herrlaget som startar på söndag.

– Vi skulle ha varit åtta åkare, men tyvärr drog Max Gordon Sundquist korsbandet häromdagen, så nu är säsongen över för honom, säger herrchefen Heinz Peter Platter och beklagar östersundsåkarens otur.

På damsidan är det ett litet, men taggat damgäng.

– Vi har sju platser, men tyvärr bara fyra åkare på plats. Det sedan Lisa Blomqvist skadade sig när vi tränade styrka i Kåbdalis, säger damchefen Lars Melin.

Utöver Lisa saknas även Nathalie Eklund, Sara Hector, Ylva Stålnacke och Magdalena Fjällström som alla är skadade.

Lars kan dock glädja sig åt fyra åkare som alla kommer att köra för toplaceringar.

Frida Hansdotter i finsk nysnö, redo att försvara segern i slalomcupen.

Frida Hansdotter är regerande slalomsegrarinna i värlsdcupen och på startlinjen kommer också Maria Pietilä Holmnér, Anna Swenn Larsson och Emelie Wikström att stå.

– Vi har haft riktigt bra träning, först i Idre och sedan i Kåbdalis, nu ska det bara bli skönt att få komma igång igen, säger Frida Hansdotter, som nu åter får tampas med en laddad Mikkaela Shiffrin.

Damerna är först ut med start 10.00 på lördag.

Annons