Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyster slalompremiär för Frida och Anna

Nedsänkta svenska huvuden och amerikansk segerglädje. Det fanns förutsättningar för både prispall och topp-tio placeringar, men av det blev det en elfteplats för Maria Pietilä Holmnér, som bäst. För övriga svenska åkare blev det inga resultat, det blev det däremot för Mikaela Shiffrin som vann, men inte lika överlägset som hon brukar vara.

Annons

Mikaela Shiffrin med ytterligare en ren till den hon vunnit tidigare.

Mikaela Shiffrin har fått den start på säsongen hon önskade, andra platsen i Söldens storslalom följde hon upp med en säker seger i Levis slalom. En seger som hon framförallt säkrade i den brantaste delen av backen.

– Jag är absolut inte oslagbar och måste hela tiden jobba för att inte ge de övriga en chans att slå mig, konstaterade Mikaela Shiffrin, som var lite nervös inför slalompremiären.

– Men det blev en riktigt bra tävling, trots en del mindre misstag.

Maria Pietilä Holmnér, elva efter första åket och elva och enda svenska åkare i mål.

I det första åket tappade Emelie Wikström balansen och så mycket tid att hon missade att kvala till åk två. Där fanns det ändå tre svenska åkare bland de elva bästa, men när resultatlistan summerades blev det bara en elfte plats för Maria Pietilä Holmnér som bäst.

Tvärstopp och slutåkt för Anna Swenn Larsson.

Anna Swenn Larsson åkte för en plats bland de åtta främsta, men i slutet av branten höll inte satsningen och det blev tvärstopp och färdigåkt för Anna efter en grensling.

Frida Hansdotter med nedböjt huvud efter att ha gränslat i sista åket och missade festen och pallen som Wendy Holdener, Petra Vlhova och Mikael Shiffrin förbereder sig för.

Frida Hansdotter låg tvåa efter första åket, men fick aldrig till det flyt hon sökte i det andra åket, det efter att hon dirket efter start fastnade med staven. Hon tappade tidigt tid mot de tidigare startande. Redan i början av branten blev det också en grensling och dagen var förstörd för Frida, som annars brukar vara säkerheten själv.

Mikaela Shiffrin, USA, vann slalompremiären i Levi.

Istället blev Mikaela Shiffrins dag, när hon vann före Wendy Holdener och Petra Vlhova. Lördagens överraskning var ändå norska Maren Skjoeld som tidigare bara varit topp 30 vid två tillfällen i slalom. Nu ledde den unga norskan länge och slutade på en fin femte plats, nyckel till resultatet var en djärv men säker åkning i branten.

För damerna väntar nu nästa slalom i Shiffrins hemmabacke, som också väntar på kyla och snö. I Levi får istället herrarna med André Myhrer i spetsen försöka reparera damernas oflyt i Levi.

Annons