Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Hansdotter kammade hem anrika VLT-priset: "Det är helt fantastiskt"

Under torsdagskvällen hyllades de bästa av dem bästa inom Västmanlandsidrotten. På Västerås Idrottsgala hyllades idrottare som har visat framfötterna och som har fått sina namn inskrivna i historieböckerna under året som har gått. Och det anrika VLT-priset, gick till Norbergsdottern Frida Hansdotter.

Annons

LÄS MER: HÄR HITTAR DU ALLA ARTIKLAR OM IDROTTSGALAN 2016

Hon är fjärde svenska alpina tjej att vinna slalomcupen efter Pernilla Wiberg, Ylva Nowén och Anja Pärson och hon har haft tre sagolika säsonger. Två andra platser två år i rad, och så förra säsongen, då kom GULDET.

– Ja, det är få förunnat att vara bäst i världen på sin idrott, men det är hårt slit som ligger bakom, säger Frida Hansdotter.

För sina oerhörda framgångar i slalombacken hyllades Norbergsidrottaren med det anrika VLT-priset. Västmanlands sportchef Pasi Hiirikoski och ansvarig utgivare Daniel Nordström var på plats för att dela ut priset.

– VLT-prisjuryn brukar sällan vara enig, mendet var den i detta fall. Frida Hansdotter har i flera år varit en starkkandidat till det klassiska länsidrottspriset, men pricken över i:et har liksom saknats. Men den kom förra säsongen då Frida Hansdotter vann den totala slalomcupen, säger Pasi Hiirikoski.

Han fortsätter:

– Jag personligen är imponerad över Frida Hansdotters målmedvetenhet. Konkurrensen i världscupen är tuff, inte minst i slalom. Hon hade kunnat ge upp sina ultimata drömmar, men genom hårt jobb år ut och år in förtjänade Frida Hansdotter att till slut kunna titulera sig som världens slalomdrottning. Den resan är minst lika häftig som titeln slalomdrottning.

Frida Hansdotter kunde dock inte vara med på galan då hon just nu är i USA för att köra en deltävling i slalomcupen. Men en representant var där för att ta emot priset å Fridas vägnar och slalomdrottningen hälsade via ett videoklipp att hon tyckte det var fantastiskt att bli utnämnd till pristagare.

– Det är helt fantastiskt. Jag hade en helt fantastisk säsong förra året och det är så kul att vinna så fina priser, säger hon till Sporten.

Hon fortsätter:

– Det hade varit kul att vara på plats men det går tyvärr inte eftersom jag är i USA och tävlar nu. Men om jag hade varit på plats hade jag tackat så otroligt mycket.

Du har ju länge varit slalomdrottningen Frida Hansdotter med alla i Norberg och på senare år även med Fagersta och nu är du även slalomdrottning i hela Västmanland.

(Ja, då förutom Världens Slalomdrottning).

Vilket ligger dig varmast om hjärtat?

– Ja, jag skulle vilja säga alla tre. Men det är klart jag är ju uppväxt i Norberg och det är nog varmast i hjärtat. Men nu bor jag i Fagersta och tycker att det är helt fantastiskt. Fast jag är mycket i Norberg också, med min familj.

För när man ser bortom skidor, slalomcupen, pokaler och anrika VLT-pris så är det familjen som betyder mest för Frida Hansdotter. Minnena från Klackbergsbacken och skidsemestrarna med familjen ligger Hansdotter varmast om hjärtat och det var även där karriären startade.

– Jag är så himla hemmakär och min familj betyder allt. Hemma är där min familj är, säger Frida Hansdotter och passar sedan på att återigen tacka så mycket för priset.

–Det är verkligen helt fantastiskt. Tack så mycket.

Och VLT tackar Frida Hansdotter för de fina idrottsprestationer vi har fått bevittna de senaste åren.

– Frida Hansdotter var den åkare som förra säsongen höll den högsta lägstanivån, så hon förtjänar med all rätt alla hyllningar som en världsprestation förtjänar. Jag bockar och bugar och utbrister: Grattis, Frida Hansdotter! Tack för dina uppvisningar som nu är en del av vår idrottshistoria, säger VLT-s Sportchef Pasi Hiirikoski.