Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succén: VM-brons till Hansdotter i slalom

Frida Hansdotter fortsätter att imponera i St Moritz.
Under lördagen plockade hon hem VM-bronset i slalom.
– Det är hur skönt som helst. Det känns fantastiskt, säger hon till Cmore.

Annons

Frida Hansdotter tog VM-brons i slalomen i St. Moritz.

Redan i första åket imponerade Frida Hansdotter i VM-slalomen i St. Moritz. Med 18 hundradelar upp till pallen låg hon på femte plats inför andra åket.

– Jag hade problem i branten, det var glatt och jag fick inte fast skidorna som jag ville. Jag är inte supernöjd, sa Hansdotter till SVT Sport efter första åket.

När det var dags för andra åket behövde Hansdotter släppa på mer för att kunna säkra en medalj, och med bara fyra åkare kvar gick hon in som ledare, och kunde därmed säkra en pallplats.

Wendy Holdener, silver, Mikkaela Shiffrin, guld och Frida Hansdotter brons

Men de två sista åkarna, Mikaela Shiffrin och Wendy Holdener blev för svåra, och Hansdotter fick nöja sig med en välförtjänt bronsmedalj.

– Det har varit några turbulenta veckor, men det känns jätteskönt. Hur skönt som helst. Det känns fantastiskt, sa Hansdotter i C-mores sändning, samtidigt som hon bröt ihop i tårar.

Hansdotters brons var hennes tredje VM-medalj i slalom, och därmed har 31-åringen fler än både Anja Pärson och Pernilla Wiberg i samma gren.

Mikaela Shiffrins seger innebar att hon tog sitt tredje raka VM-guld i slalom, med en margnial på 1,64 före Holdener. Hon är den andra kvinnan genom tiderna som lyckats med bedriften.

Frida Hansdotter var femma efter första åket.

Annons