Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 år, poängmaskin och landslagsspelare – Wilma Olsson är redo att utmana killarna i en av världens tuffaste sporter

Under Västerås Idrottsgala blev Västerås Roadeers poängmaskin utsedd till Årets Rookie. Olsson har gjort 60 procent av lagets poäng den härsäsongen, som running back.

Annons

– Min främsta roll är att springa med bollen och göra mål. Det är min position att ta bollen över linjen springa så långt jag kan utan att bli tacklad, förklarar supertalangen när VLT:s Kevin Johansson frågar henne om hennes roll i laget.

Men 17-åriga Wilma Olsson producerar inte bara poäng i klubblaget utan även i landslaget. I år gjorde hon debut i seniorlandslaget och blev då utsedd till matchens lirare

– Man känner att man har några år mindre än alla andra i landslaget, men det är otroligt roligt att ta del av det. Mina drömmar är att fortsätta spela i landslaget, säger Olsson.

Hon fortsätter:

– Jag kan kanske spela med killar också för att få utmaningar. Föratt kunna utmana mig själv så är killar det enda alternativet här i Sverige.

Vad betyder det priset Årets Rookie för dig?

– Det har betydelse för hela min säsong. Säsongen har varit fantastisk både i laget och i landslaget.

Efter en uppmaning från VLT:s reporter avslutar Wilma Olsson intervjun, i äkta Amerikansk fotbolls-anda, med att hålla upp pokalen och säga touchdown.

Annons