Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmäler vården för bortsliten protes

En man i 60-årsåldern från Fagersta anmäler Akademiska sjukhuset för att ha slitit hans protes ur led i samband med en operation. Hans sjukhusvistelse ska ha blivit tre gånger så lång som planerat, och mannen beskriver vården som försumlig.

Fagersta. Fagerstabon har nu anmält Akademiska sjukhuset i Uppsala till Socialstyrelsen. Det var där som han i somras ska ha genomfört en avancerad hjärtoperation och i samband med det, fått sin höftprotes ur rätt plats.

Han skriver i sitt klagomål till Socialstyrelsen att det var när han skulle vägas som han plötsligt svimmade. Sjukvårdspersonalen ska då, oförsiktigt, försökt få över honom till sängen och i sitt agerande gjort så att mannens protes slets ur led.

Senare under dagen ska ett försök ha gjorts att under narkos, sätta tillbaka protesen. Men detta ska ha misslyckats och mannen skriver i sin anmälan att han fick ligga i svår smärta under ytterligare två dagar till.

Mannen tror att det hela hade kunnat undvikas om personalen hade gått i genom hans journaler. Till Fagersta-Posten berättar han att han tidigare genomfört två höftoperationer och att personalen borde ha känt till detta.

Läs mer i onsdagens tidning.