Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Holmlund medvetslös efter krasch på träning – läget beskrivs som instabilt

Skicrosstjärnan Anna Holmlund kraschade olyckligt på dagens träning inför tävlingarna i Innichen. Medvetslös befinner hon sig på sjukhus i Bolzano, där hennes tillstånd beskrivs som instabilt. Det uppger SVT.

Annons

Den svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund kraschade olyckligt och slogs medvetslös under dagens träningpass. 29-åringen fördes med helikopter till sjukhus i italienska Bolzano efter olyckan, där hon opererades akut.

– Hon hålls nedsövd just nu på intensivvårdsavdelningen. Hon kommer att vara under bevakning här de närmaste dagarna, säger sportchef skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till Expressen.

Holmlund missade en dämpning i ett hopp och kraschade när hon tillsammans med det svenska landslaget förberedde sig inför morgondagens tävling i Innichen – den ort där hon tog sin första världscupseger i karriären.

– Det har konstaterats att hon har mindre blödningar i hjärnan och hon opererades då. Det är ändå ett positivare besked än vad man kan befara när man slår huvudet så där, säger Båtelsson till Expressen.

Till SVT beskriver Båtelsson situationen där Holmlund skadade sig:

– Anna tappade balansen under ett träningsåk. Hon fick ett felskär med skidan så de hölls fast och slog ned i backen. Hon hann inte ta emot sig i backen så fort. Hon var själv i situationen.

Hennes tillstånd beskrivs som instabilt och hon hålls nedsövd på intensivavdelningen tills vidare. Det uppger SVT.

– Det är väl så man gör med den här typen av skador för att få så bra vila för kroppen som möjligt. Så hon är under bevakning för att se att det inte utvecklas till det sämre. Det är alltid allvarligt med en huvudskada. Vi kan inte spekulera i hur allvarligt det är, säger Båtelsson till SVT.

Enligt Båtelsson kommer resten av landslaget tävla som vanligt i morgon.

– Alla blir ju påverkade. Men man måste på något vis köra sitt race vidare, resten av gänget ska kvala i morgon, de kör vidare enligt plan, säger Båtelson till SVT.

Annons