Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en hajattack i Australien

Australiens stränder fortsätter att vara farliga för badsugna. Nu har ännu en man dödats i en hajattack, vid Nya Sydwales.

Annons
Ännu en gång har en haj i Australien attackerat en människa.

Den östra kusten i Australien har drabbats av flera hajattacker de senaste åren. Nu har ännu en man omkommit, en 50-åring som badade vid Clarkes Beach. Mannen bets i benet av vad som enligt polisen "tros vara en haj". Ett vittne beskrev mannen som en surfare. Han blev attackerad när han simmade vid ett populärt stråk, där många brukar bada.

-Det är antagligen 20 till 30 människor som simmar den sträckan varje dag, och på helger är det lite fler, säger Syl Reid från Whales simklubb i Byron Bay, till The Sidney Morning Herald.

Mannens hustru såg hajattacken från stranden. Ett vittne försökte också att dra upp 50-åringen som flöt in till grunt vatten, men då var det redan för sent. Hajen ska ha varit cirka två meter lång.

Utsatt område

Nya Sydwales har drabbats av flest hajattacker i Australien, följt av Queensland och västra Australien där Perth är huvudort. I april dödades ännu en kvinna vid Tathra Beach, också i Nya Sydwales.

I Norra Territoriet och Tasmanien sker det mest sällan attacker. De senaste åren har den australiska regeringen trappat upp jakten på rovdjuren. I Perth har man placerat ut krokar med beten längs kusten. Ambitionen är att gallra bort vithajar, tigerhajar och tjurhajar som är mer än tre meter långa. Men tusentals har demonstrerat mot dödandet av haj på stränderna i Perth. Aktivister har också hotat med att förstöra de utlagda krokarna.

Efter attacken höll livvakter vattnet fritt från människor i 24 timmar, skriver BBC.

Annons