Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd stal från patienter på sjukhuset – döms till böter

En kvinna i 30-årsåldern döms för grov stöld. Den 3 januari stal hon pengar från två personer som hon vårdade på Bergslagssjukhuset.

Annons

Den 3 januari i år stal en anställd vid Bergslagssjukhuset kontanter från två patienter, 300 respektive 890 kronor. Nu döms hon till villkorlig dom att betala 7 500 kronor i dagsböter.

Kvinnan har erkänt brott men påstått att hon inte minns det ena tillgreppet.

Trots att det inte rör sig om några större summor anser åklagaren att brottet är grovt – med tanke på att kvinnan utnyttjade sin anställning för att stjäla från personer som var inlagda för vård. Västmanlands tingsrätt håller med åklagaren.

Straffvärdet för brottet uppgår till sex månaders fängelse. Eftersom kvinnan är ostraffad sedan tidigare finner dock tingsrätten att påföljden kan stanna vid böter.

Läs också: Kvinna stal kontanter från patienter på sjukhuset

Stölden upptäcktes av en av patienterna och pengarna hittades senare undangömda på en personaltoalett. Patienterna kunde återfå dem samma dag.

Enligt enhetschefens uppgifter i förundersökningen ska avdelningen ha satt in nya rutiner som innebär att alla patienter ska låsa in värdesaker. Kvinnan är inte längre anställd vid sjukhuset.

Läs också: Kontanter stulna ur plånbok på Bergslagssjukhuset

Annons