Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antänd barnvagn rubriceras mordbrand

En brand startade i trapphuset på ett flerfamiljshus i Norberg natten till lördag. Polisen letar nu iakttagelser från eventuella vittnen.

Det var klockan 04 som brandlarmet gick på Ringvägen. En barnvagn hade satts i brand i trapphuset med rökutveckling som följd. Elden släcktes utan problem och ingen av de boende behövde evakueras. Ingen person kom till skada i branden.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

– Svårt att se en naturlig orsak till att en barnvagn börjar brinna, säger Jimmy Lindvall, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Branden hade, om den utvecklats, enligt räddningstjänsten inneburit en konkret risk för allvarliga person- och egendomsskador. Detta då barnvagnens brinnande plast- och gummimaterial ansetts kunna avge ämnen som är hälsofarliga att andas in, och att en utvecklad brand hade kunnat hindra boende från att utrymma lägenheterna.

Att det stått ytterligare några barnvagnar i trapphuset har dessutom ökat risken för en större brand.

Polisen arbetar nu med utredningen av ärendet.

– Vi har gjort dörrknackningar men vi har inget uppslag i nuläget, utan är beroende av allmänhetens iakttagelser, säger Carl-Gustav Johansson på Fagerstapolisen.

En sanering av trapphuset påbörjades i söndags, berättar Monica Hed Johansson, fastighetschef på NVK, Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund.

– Sotet har satt sig i taket och på väggarna. Det är väldigt sotigt och skitigt i hela trapphuset, och det kan behöva målas om, säger hon.