Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Äntligen fick vi vinna en skitmatch"

”Skönt att äntligen få vinna igen”, säger tränare Olle Wiberg efter det att Västanfors IF BK besegrat Grängesbergs BK med 3-2(2-0) i slaget om Bergslagen. Men det var efter mycket möda och stort besvär samt en jätteräddning av Adam Johansson i slutminuterna.

Ett ymnigt snöfall strax innan matchstart gjorde isen mycket svårspelad under den första halvleken. Det kom mycket att handla om långa målvaktsutkast och lyror upp till anfallarna. Ja, det blev ingen rolig bandy för de drygt tvåhundra som letat sig till IP för att se slaget om Bergslagn.

Hemmalaget var dock det bättre laget anförda av banans store denna kväll Andreas Tiger. Andreas styrde hemmaförsvaret på ett kanonsäkert sätt och såg till att gästerna inte fick till något. Den svårspelade isen gjorde det svårt för hemmakillarna att få till det i anfallsväg. Ledningsmålet kom dock välförtjänt i den sjuttonde minuten genom Sebastian Lillberg.

VIF kunde gå till pausvila med 2-0 i ryggen genom Robin Rebermark som satte mål nummer två. Den första halvleken handlade mest om långa utkast från gästernas målvakt som Andreas Tiger i hemmaförsvaret lugnt tog hand om.

– Hoppas att de får undan snön så vi kan börja spela bandy nu i andra, sade tränare Wiberg i pausen.

Ja, man fick undan snön hjälpligt men isen blev redan efter knappa kvarten väldigt hoppig och svårspelad. 3-1 till VIF kommer i den andra halvlekens mitt när Robin Rebermark från 60 meter sätter bollen i nät. I det läget var nog de närvarande ganska säkra på att nu skulle Västanfors äntligen vinna igen. Men direkt på avslag kommer en reducering. Ett skott mot hemmamålet tar olyckligt på en hemma försvarare och stället Adam i VIF buren helt. Nu visade hemmakillarna hög moral och man kämpar verkligen för en seger vilket det också blir.

–Äntligen fick vi vinna en skitmatch, säger en glad och lättad Olle Wiberg efter matchen.

– Killarna visar härlig moral och jobbar hårt i nittio minuter. Trots att vi missar straffrilägen så håller vi ihop och vinner det känns härligt, tillägger han.

VIF:s målskyttar: Robin Rebermark, 2. Sebastian Lillberg.