Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen lekande lätt att vaba

Nu kan du som är förälder "vaba" direkt med mobilen. I dagarna släpptes nämligen en ny app från försäkringskassan som ger dig blixtsnabb tillgång till dina ärenden på ett enklare och smidigare sätt.

– Vi har fått väldigt positiva recensioner, säger Gunilla Dyrhage Cederqvis, chef för självbetjäning på Försäkringskassan.

Appen släpptes officiellt den 13 november och finns nu gratis till alla smarta mobiltelefoner och surfplattor med operativsystemet Ios eller Android. För att få tillgång till alla funktioner måste den som laddar ner appen också ha ett mobilt bank-id som nästan alla banker har lanserat.

– Vi vill alltid göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Via appen når man ”Mina sidor” där man förutom att anmäla och ansöka om Vab också kan följa status i sina ärenden för de flesta förmåner, säger Gunilla Dyrhage Cederqvis.

Stor efterfråganEn miljon kunder uppges använda ”Mina sidor” på Försäkringskassans hemsida. Varje år använder kunderna inloggningen 12 miljoner gånger.

– Efterfrågan är väldigt hög på bland annat Vab-tjänster. Att utföra sina ärenden utan att vara bunden till en specifik plats är viktigt för våra kunder och vill göra det så lätt som möjligt för dem, säger Gunilla Dyrhage Cederqvis.

Succéappen ska uppdaterasSedan appen hade smygpremiär har den laddats ner minst 45 000 gånger från Google Play och Appstore. Succén har fått försäkringskassan att se över vad de mer kan göra för att förbättra appen.

– Det finns en efterfrågan på att kunna utföra ärenden inom föräldrapenning och andra förmåner. Vi diskuterar och funderar hela tiden kring hur vi kan förenkla livet ytterligare för våra kunder, säger Gunilla Dyrhage Cederqvis.

Här laddar du ner appen