Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen seger för FAIK

Matchpucken följde med i bussen hem för nyförvärvet Tobias Lövgren. Centern gjorde nämligen sitt första mål för sin nya klubb när FAIK tog tre poäng.

5–3-segern satt fint för Fagersta AIK. Det här var lagets första vinst sedan 12 januari då Viking HC besegrades efter straffar.

Och nyförvärvet från Avesta, Tobias Lövgren, var den som visade vägen för FAIK. Efter elva minuter i den första perioden satte han 1–0.

– Jesper Persson bröt in från kanten och sköt. Pucken studsade ut rakt på klubben så att jag kunde peta in den, säger Lövgren.

Hur fungerar spelet med Jesper Persson och Tobias Eriksson, tycker du?– Riktigt bra, vi hittar varandra. Vi hade många lägen i matchen.

I den andra perioden drog FAIK iväg till 4–2. Stefan Carlberg satte 3–2 i powerplay, hans första mål sedan comebacken. Innan det hade Simon Jokiniemi satt 2–1 och efteråt satte Martin Forss 4–2.

– Jag tycker att tredjefemman jobbade riktigt bra. Casper (Sandström), Simon (Jokiniemi) och Alexander (Larsson) jobbade på så länge de spelare, säger FAIK:s tränare Mikael Adamsson som gick ner på två femmor i slutet av matchen.

För då blev det nervigt. Nor reducerade till 4–3 och jagade en kvittering. Men i stället punkterade Erik Fredriksson matchen med sitt 5–3-mål med bara 47 sekunder kvar.

– Det känns riktigt bra med en seger. Det var längesedan nu, säger Adamsson.