Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Använd Folkets hus!

Jag råkade av en slump läsa ett Facebookinlägg på Fagersta kommuns officiella sida gällande renoveringen av Folkets hus.

Detta inlägg gjordes 6/3 och kommenteras fortfarande flitigt. I detta inlägg så talas det om att man borde använda renoveringspengarna för att bygga ett kulturhus i Fagerstas centrum då detta skulle bli ett lyft, inte bara för centrum, men också för stadens kulturliv. Det fantiseras om modern biograf, utställningshallar, kafé/restaurang med uteservering med mera. Detta är minsann en härlig tanke men som tyvärr är en ouppnåelig utopi i dagsläget.

Jag vill inte verka nedlåtande men vi är väldigt duktiga med att önska efter nya saker som på något vis ska ”rädda Fagersta” och ännu duktigare är vi att slänga ansvaret på andra i stället för att axla det själva. Det kanske bara är jag som är pessimistisk men jag tycker att vi Fagerstabor har en tendens att vallfärda till det mesta som är nyöppnat här i staden men det dröjer aldrig länge innan intresset svalnar och den etablerade verksamheten tvinar sakta bort.

Det skulle inte förvåna mig ifall detsamma skulle ske för detta kulturhus och då står vi med ett par splitternya lokaler som inte används samtidigt som mer skattepengar än vad som krävs för renoveringen av Folkets hus har spenderats.

Personligen så tycker jag att vi gott kan renovera Folkets hus då det har visat sig att det kan överleva (inköpet av den nya 3D-projektorn borde vara bevis nog). Med denna renovering kan de kanske spara mer pengar och uppgradera sin verksamhet ytterligare.

Om jag inte misstar mig så finns det även en hel del lokaler i husets periferi som inte eller knappt används. Varför inte renovera/restaurera även dessa? Då har vi helt plötsligt fått ett flertal dugliga lokaler.

Mattias Norman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel