Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aprilväder mötte Fagerstas valborgsfirare

Valborg bjöd på riklig blötsnö men många trotsade vädret. "Ungarna tycker alltid det är kul med brasan", säger Kristijan Pavlovic, som tog del av firandet i Västanfors.

Besökarna fick höra välkända textrader som "Vintern rasat ut bland våra fjällar" när valborgsmässoafton sjöngs in av kören Feel good vid gamla simbadet i Västanfors. Valborgstalet stod Fagerstabon Barbro Norström för.

Upplägget var detsamma som i fjol, berättar Lotta Narkiniemi, ordförande i Högbyn alpina, som arrangerade firandet.

− Vi fick så himla bra respons förra året, så vi valde att köra på ett vinnande koncept, säger hon.

Det är andra året i rad som Högbyn alpina stod för valborgsfirandet i Västanfors. Dessförinnan hade evenemanget varit nere i några år.

− Det är en fin tradition att ha det vid simbadet och det känns bra att föra den traditionen vidare och att välkomna våren och sommaren, säger Lotta Narkiniemi.

Det blöta vädret gjorde elden svårtänd, berättar Magnus Puumala, som tände elden tillsammans med Fredrik Karlsson, båda från eldshow-gruppen Draco spritus.

− Tur att vi hade eldkastaren med oss, annars hade det inte gått, säger Magnus Puumala.

Valborgstalet innehöll mycket referenser till våren. Barbro Norström lånade textrader från sångerskan Laleh, "vårens först dag och jag vill vara med", men hade även skrivit eget, "bjud till fest när våren är som bäst". 

− Det passar lite dåligt att hålla vårtal när det är vinter. Men jag är glad att så många kom hit ändå, säger Barbro Norström.