Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det Allan Lindberg som är konstnären?

När FP skrev om Allan Lindberg och hans idrottskarriär i förra veckan väcktes en fundering återigen till liv hos Bengt Lindstrand. Är det den Allan Lindberg som målat tavlan han hittat hos hans föräldrar?

Annons
Konstverk. I högra hörnet är tavlan som Bengt Lindstrand har signerad med Allan L. 45. Är det Allan Lindberg, Fagerstas Europamästare i stavhopp, som målat den? Foto: Veronica Bäcklin

Tavlan med gröna skogar och vatten har Bengt Lindstrand hittat bland hans föräldrars saker. Tavlan är signerad med Allan L. -45, och informationen som Bengt har fått är att det ska vara just Fagerstas Europamästare i stavhopp som målat den.

– Min far, Alvar Lindstrand, plockade fram den och berättade att han fått den av Allan Lindberg, säger Bengt när han kommer in med tavlan på FP-redaktionen.

Men när han frågat runt verkar ingen känna till att Allan Lindberg har sysslat med måleri. Därför vill Bengt göra en efterlysning. Kan det vara friidrottaren Allan Lindberg som målat Bengts tavla, år 1945? Brukade han måla?

Vet du mer om tavlan, hör av dig till: [email protected]

eller ring 0223-466 09.

Bengt Lindstrand hoppas få veta mer om sin tavla.
Annons