Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är du nöjd med ditt arbete, Jan Johansson (M)?

Jan Johansson (M) anser att jag förvränger sanningen istället för att i sak svara på kritiken.

Låt mig då istället ställa öppna frågor. Brukskontoret köptes i december 2017 för det var så brådskande med att börja få igång den flyttkedja som ska ge nya lägenheter. Vad exakt har gjorts sedan dess med projektet?

Norra Station var ett så brådskande ärende att kommunallagen (återigen) rundades och köpet hanterades inte i kommunfullmäktige utan gjordes upp i kommunstyrelsen i september 2017. Vad har konkret gjorts sedan dess för att flytta näringslivsverksamheten?

Som uppvuxen i en småföretagarfamilj kan jag med visst fog påstå att inte många företagare uppskattar att mer pengar läggs på hyror, servicetjänster och administration istället för på verksamhet, men det är en annan historia.

Jan Johansson tröstar sig med att i den allra senaste rankingen har Fagersta kommun stigit i ”det sammanfattande omdömet” om företagsklimatet, om än marginellt. Men mina fakta kvarstår: ända sedan 2003 har Fagersta legat över 3 varje år. Tills Moderaterna kom in i bilden; sedan dess har vi tre år i rad legat under tre. Är du nöjd med ditt arbete, Jan Johansson?

I den senaste fullständiga redovisningen låg Fagersta på plast 286 av 290 kommuner och hade då tappat ytterligare 14 placeringar från det svaga resultatet året innan. Nöjd?

Och visst är det roligt med en reell nyetablering som Jysk, men glöm inte att vi under samma period tappat viktiga profilbutiker; Ericssons guld och silver, Comfortbutiken, Intersport och inom kort Josefina. Det är väl rimligt att om man tar åt sig äran för nyetableringar man också tar på sig skulden för avvecklingarna? Nöjd?

Till slut hävdar Jan Johansson att man nu ”bygger och investerar för Fagerstas framtid.” Men det är ju det ni inte gör! Trots en rekordartad befolkningsökning har ännu inget socialmoderat år toppat Vänsterns sista år vad gäller investeringar. Nöjd?

Stig Henriksson (V)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel